"Vi kan minska vår klimatpåverkan och spara pengar på samma gång"

Arken Hotel & Art Garden Spa samarbetar med Generation Waste för att minska sitt matsvinn och jobba på ett mer klimatsmart och hållbart sätt med sina råvaror, från jord till bord.

Aquarelle Restaurang, Catering & Event inleder samarbete med Generation Waste

Vi tackar Aquarelle för att de valde Generation Waste för att minska matsvinnet i deras kök och för att arbeta mer hållbart.

BriQ Hotel inleder samarbete med Generation Waste.

BriQ Hotel samarbetar med Generation Waste för att minska sitt matsvinn och jobba på ett mer klimatsmart och hållbart sätt med sina råvaror, från jord till bord.

Comfort Hotel Göteborg minskade sitt matsvinn med 30% på ett år.

På Comfort Hotell i Göteborg värderar man hållbarhet högt och tror på transparens för att nå förändring. Direkt när man äntrar restaurangen får man syn på en skylt som visar på hur mycket svinn de slängde föregående månad följt av en uppmaning till gästerna att försöka slå föregående månads svinn.

Fridaskolan tar krafttag i delmål 12.3 – skriver avtal med Generation Waste

Generation Waste ska hjälpa Fridaskolan med FN:s globala hållbarhetsmål 12.3; som innebär att bidra till att halvera matsvinnet i världen. På sin hemsida skriver Fridaskolan följande: Med daglig statistik på vårt totala matsvinn får vi nödvändig kunskap för att tillsammans kunna minska matsvinnet ytterligare.

Generation Waste i samarbete med Academedia - Norra Europas största utbildningsföretag

Generation Waste har sedan en tid tillbaka haft en önskan att börja mäta och registrera matsvinn på en skola. Samtidigt har Academedia velat ta sig vidare i sitt hållbarhetsarbete. Tillsammans sjösatte de ett samarbete där Generation Waste mätverktyg ska testas på Vittraskolan i Stockholm.

Generation Waste inleder samarbete med Bollebygds kommun

Sedan en tid tillbaka har det legat i Generation Wastes intresse att börja samarbeta med skolkök i offentliga verksamheter. Detta då skolkök står för en stor del av det matsvinn som uppstår i Sverige.

Generation Waste inleder samarbete med Chalmers Konferens

Chalmers Konferens & Restauranger is part of the Chalmers student union business group, which is owned and operated by Chalmers Student Union and is located on the Chalmers campus Johanneberg, at Lindholmen Science Park, and Universeum.

Generation Waste:s nya mobilapplikation ska hjälpa Academedia att minska matsvinnet

Med hjälp av Generation Waste:s nya mobilapplikation ska utbildningsföretaget Academedia minska matsvinnet ute i sina skolor. – Verktyget Generation Waste erbjuder är den lösning som vi letat efter; dvs ett användarvänligt system som kan ge oss den statistik vi behöver för att kunna gå vidare i vårt hållbarhetsarbete, meddelar Academedias måltidsutvecklare Anna Blomqvist.

Gårda konferens strävar mot att jobba ännu mer hållbart och cirkulärt

Gårda konferens har sedan 2010 försett företag och privatpersoner i Göteborg med en unik och välkomnande plats att hålla konferenser och möten på, såväl som att bara ta en lunch. I sin strävan att bli mer hållbara ville de hitta ett företag som kunde hjälpa dem bli bättre och mer hållbara när det kom till sitt matsvinn och hittade då Generation Waste.

Göteborgsfamiljen inleder samarbete med Generation Waste

Ekologiska takodlingar, biogas i köken och eldrivna sparkcyklar till personalen är bara några av de många exempel som gör Göteborgsfamiljen till pionjärer när det kommer till hållbarhetsarbete i restaurangbranschen. Nu inleder de ett samarbete med företaget Generation Waste och tar ytterligare ett steg i en hållbar riktning.

Hallstahammars kommun tar nya höjder i sitt hållbarhetsarbete

Genom att börja mäta sitt matsvinn dagligen så hoppas Hallstahammar ta nya höjder med sitt hållbarhetsarbete och nå de framtida mål de satt upp.

Harrys Restauranger i Ljungby upptar samarbete med Generation Waste

Generation Waste inledde ett samarbete med Harrys Restauranger 2019. Harrys kedjan har sedan en tid tillbaka haft ambitioner att utveckla sitt hållbarhetsarbete och arbeta mer hands on för att göra skillnad. Harrys franchisetagare och ledning såg då att ett digitalt mätverktyg vore ett bra sätt för att kunna synliggöra matsvinnet.

Harrys i Göteborg har minskat sin råvarukostnad med 2 %.

Harrys i Göteborg har sedan en tid tillbaka haft ambitioner att utveckla sitt hållbarhetsarbete och arbeta mer hands on för att göra skillnad. Därför inledde de i början på 2019 ett samarbete med Generation Waste. Samarbetet tillsammans med en del andra förändringar och kockarnas hårda jobb ledde tillslut till att de kunde minska sin råvarukostnad med 2%.

Hotel rusthållargården inleder samarbete med Generation Waste

Generation Waste är på plats i Skåne!

Högbo Brukshotell inleder samarbete med Generation Waste

Ett bättre debattklimat kring vad som är vettigt att ta hand om och vad som inte är det. Hur vi skall betrakta det avfall som vi matar våra grisar med. Kaffesumpen som vi göder jordarna med, berättar, Stefan Johansson , Krögare/Food & beverage manager

Intresset för GW:s tjänst ökar – inleder samarbete med ytterligare två kommuner

I augusti månad kommer Hallstahammars- och Tanums kommun börja använda Generation Waste’s mätverktyg. –Jag gillar konceptet och upplägget i plattformen, med dess enkelhet. Vi föll för Generation Waste vision om att minska matsvinnet och bidra till ett mer hållbart klimat, meddelar Elisabeth Hallgren, måltidschef i Hallstahammars kommun

Jula Hotell inleder samarbete med Generation Waste

De flesta tänker nog på butikskedjan Jula när man hör namnet. Jula grundades 1979 som ett familjeföretag och sedan några år har Jula utvecklats till en koncern, Jula Holdingkoncernen, med verksamheter inom Retail, Fastigheter, Finans, Logistik och Hotell. I samarbete med Generation Waste kommer Jula Hotell och konferens att börja väga och mäta sitt matsvinn. Ambitionen är att på sikt även applicera det på resterande hotell.

Järfälla kommun inleder samarbete med Generation Waste

Järfälla kommun tar nya höjder i sitt hållbarhetsarbete.

Liseberg - "Mätverktyg hjälper oss att jämföra matsvinn över säsonger"

Liseberg är Nordens största nöjespark. De tar in ungefär en halvmiljon gäster bara under julen, vilket gör att de också behöver tillaga extrema mängder mat.

Marstrands Havshotell AB inleder samarbete med Generation Waste.

Vi har glädjen att berätta att Marstrands Havshotell AB inleder samarbete med Generation Waste.

Mölndals stad tecknar avtal med Generation Waste – Börjar väga i 25 st skolkök

Den 3 februari valde Mölndals stad att påbörja en testperiod med Generation Waste för att följa upp sitt åtagande i Klimat 2030 –Västra Götaland ställer om. Nu, tre månader senare, väljer de att förverkliga samarbetet genom att teckna ett avtal som innebär att de kommer börja väga sitt matsvinn i totalt 25 stycken skolkök.

Mörbylånga kommun inleder samarbete med Generation Waste

Mörbylånga kommun på södra Öland är en speciell del av Sverige. Med sin historia och säregna natur påminner den inte om något annat. Havet, det öppna landskapet och ett fantastiskt ljus lockar allt fler att flytta dit och närmare en miljon turister besöker Öland varje år. Det unika landskapet gör att södra Öland finns med på UNESCOs världsarvslista. Mörbylånga Kommun inleder samarbete med Generation Waste för att minska matsvinn och frodas för hållbarhet.

Nordrest inleder samarbete med GW – ”Vill få aha-upplevelse”

Nordrest jobbar för att minska miljöbelastningen genom ständig förbättring med helheltsperspektiv på mat, människa och miljö. Bland annat så står det i deras miljöpolicy att de ska mäta avfall och matsvinn regelbundet. Det är här Generation Waste mätverktyg skall komma till användning.

Norska inköpsorganisationen Nores inleder samarbete med Generation Waste

Nores är en medlemsägd inköpsorganisation inom HoReCa-marknaden (Hotell, restauranger och catering) i Sverige och Norge. Det nyligen inledda samarbetet med Generation Waste innebär att Nores Svenska medlemmar får 10% rabatt på Generation Waste’s molntjänst och uppstartspaket. För Generation Waste innebär samarbetet att de nu når en ännu bredare marknad och kan göra ännu större skillnad.

Paul Taylor fortsätter hålla fanan högt inom hållbar utveckling och ser ljust på framtiden

I början på året inledde vi ett samarbete med Paul Svensson och Tareq Taylors nya restaurang Paul Taylor i Sundbyberg. Restaurangen serverar både lunch och middag och driver även en lanthandel under samma tak. Paul och Tareq är två av landets bästa kockar och har drivit på den hållbara utvecklingen inom besöksnäringen de senaste 10 åren.

Paul och Taylor Lanthandel - Vill inspirera gäster och personal

I inledningen av år 2021 så kommer Paul Taylor Lanthandel att börja använda Generation Waste mätverktyg.

Restaurang Långbro värdshus and Nationalmuseum inleder samarbete med Generation Waste

Vi har glädjen att berätta att Restaurang Långbro värdshus och Nationalmuseum inleder samarbete med Generation Waste. De börjar väga sitt matsvinn med Generation Waste mätverktyg i september och tar därmed nya höjder i sitt hållbarhetsarbete.

Skapaskolan inleder samarbete med Generation Waste

Många skolor har redan börjat arbeta med Generation Waste för att minska matsvinn och får utmärkt återkoppling från vår applikation och våra tjänster.

Smålandskommunen Tingsryd inleder samarbete med Generation Waste

Precis som många andra kommuner brottas Tingsryds kommun med ekonomiska utmaningar och har besparingskrav inför 2022, så till en början var det långt ifrån självklart att inleda ett samarbete med Generation Waste och kunna motivera kostnaden för ett nytt system. Efter några interna vändor med förstekockar och controller tog man ändå beslutet att man ska börja väga och mäta i 4 tillagningskök och 3 mottagningskök samt på 4 avdelningar inom förskola och äldreomsorg som ett led i att spara pengar och jobba mot en bättre miljö.

Strömstads kommun inleder samarbete med Generation Waste

Nu sprids vi bland fler kommuner i Sverige. Generation Waste samarbetar redan med många kommuner och får utmärkt återkoppling om vår applikation och våra tjänster.

Vi har glädjen att berätta att The Hive Food Market, Harvest by Mannerström, Chang Restaurant inleder nytt samarbete med Generation Waste.

Det innebär dessa restauranger är nästa på Volvo Cars att börjar väga och registrera sitt matsvinn med Generation Waste. Sedan tidigare gör Nordrests enheter på Volvo Cars Torslanda detta.

Watma Education inleder samarbete med Generation Waste

Watma Education är en utbildningsanordnare som har både grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar på olika ställen i Sverige. Fria Läroverken och Nordic International School är några av skolorna under deras paraply.

Älmhults kommun inleder samarbete med Generation Waste

Älmhults kommun inleder samarbete med Generation Waste för att minska matavfall och frodas för hållbarhet.