top of page

Harrys Restauranger i Ljungby upptar samarbete med Generation Waste

Generation Waste inledde ett samarbete med Harrys Restauranger 2019. Harrys kedjan har sedan en tid tillbaka haft ambitioner att utveckla sitt hållbarhetsarbete och arbeta mer hands on för att göra skillnad. Harrys franchisetagare och ledning såg då att ett digitalt mätverktyg vore ett bra sätt för att kunna synliggöra matsvinnet.

Harrys Restauranger i Ljungby upptar samarbete med Generation Waste

Harrys i Göteborg var den första restaurangen som implementerade mätverktyget. När fler Harrys Restauranger kopplar på systemet kommer man även kunna jämföra resultat restaurangerna emellan. Att kunna sporra och tävla mot varandra i att minska matsvinnet kan komma att göra stor skillnad. De ändrade sin lunchmeny med färre rätter och gjorde några justeringar i kvällsmenyn. Det tillsammans med samarbetet med Generations Waste gjorde att de minskade sin råvarukostnad med ca 2%.

I början av 2020 inledde Generation Waste ett samarbete med Hotel Terazza och Harrys i Ljungby som är inrymt i samma lokaler. Samarbetet hade precis startat när pandemin slog till, så hela projektet fick läggas på is. Precis som för de flesta i branschen har det varit tuffa tider, men nu har Harrys i Ljungby med sina ägare Ola och Pär Hansson äntligen kunnat starta upp igen med ungefär samma hastighet, vilket gör att samarbetet kan återupptas.

bottom of page