top of page

Liseberg - "Mätverktyg hjälper oss att jämföra matsvinn över säsonger"

Liseberg är Nordens största nöjespark. De tar in ungefär en halvmiljon gäster bara under julen, vilket gör att de också behöver tillaga extrema mängder mat.

Liseberg - "Mätverktyg hjälper oss att jämföra matsvinn över säsonger"

Liseberg är Nordens största nöjespark. De tar in ungefär en halvmiljon gäster bara under julen, vilket gör att de också behöver tillaga extrema mängder mat. Generation Waste mätverktyg har framförallt varit tongivande då de för första gången kunnat jämföra matsvinnet över tid, från en högsäsong till en annan.

Arbetsledaren Elin Filipsson menar att Generation Waste’s mätverktyg tillåtit dem att för första gången se hur mycket mat som slängs.

– Det här är ju ingenting vi egentligen fått någon statistik på tidigare. Bara av att kunna få ut den här statistiken och framförallt ha en möjlighet att följa upp är jätteintressant, säger Elin Filipsson

Nyckeln till ett framgångsrikt samarbete menar Elin Filipsson är medvetenhet. Och att kunna visa för personal vart, och hur mycket, mat som slängs är ett bra sätt att just väcka medvetenhet.

– Om vi exempelvis kan se att tallriksavfallet är stort, då kan vi redan när vi portionerar anpassa det till en mer rimlig mängd, Säger Elin Filipsson

bottom of page