top of page

Göteborgsfamiljen inleder samarbete med Generation Waste

Ekologiska takodlingar, biogas i köken och eldrivna sparkcyklar till personalen är bara några av de många exempel som gör Göteborgsfamiljen till pionjärer när det kommer till hållbarhetsarbete i restaurangbranschen. Nu inleder de ett samarbete med företaget Generation Waste och tar ytterligare ett steg i en hållbar riktning.

Göteborgsfamiljen inleder samarbete med Generation Waste

Göteborgsfamiljen var tidiga på bollen när det kommer till hållbarhetsarbete. Redan 2012 slopade de kontanterna helt och sedan dess har en rad andra insatser gjorts för att spara på miljön. Nu ökas arbetstakten ytterligare och ännu ett samarbete inleds, denna gången med avsikten att få bättre kontroll över sitt matsvinn.

– Klimathotet är den största utmaningen planeten står inför och därför ökar vi nu arbetstakten kring vårat klimatarbete ytterligare tillsammans med Generation Waste. Vi tycker det verkar vara ett utmärkt verktyg för att få en ännu bättre kontroll kring vårat matsvinn, meddelar Tobias Hamberg, VD Göteborgsfamiljen.

Genom samarbetet med Generation Waste så hoppas Göteborgsfamiljen på att få en bättre överblick på hur mycket mat som faktiskt slängs på deras restauranger. De hoppas, med hjälp av statistiken Generation Waste tar fram, kunna minska matsvinnet och öka medvetenheten hos sina medarbetare.

– Vi hoppas kunna nå en ökad förståelse bland köken på hur mycket mat som egentligen slängs. Utöver detta vill vi också nå en ökad medvetenhet om överproduktion, meddelar Marcus Larsson, F&B manager Göteborgsfamiljen

Men mätverktyget Generation Waste erbjuder ger ingen effekt om inte samtliga i kökspersonalen är ombord. Samtliga i personalen måste involvera sig och tillsammans jobba mot samma mål.

– Har man väl bestämt sig för att samarbeta med oss, så finns redan viljan att förändra där. Med tanke på att Göteborgsfamiljens på så många plan redan jobbar med hållbarhet så kommer detta inte att bli en så stor förändring i deras rutiner, meddelar Daniel Oddhammar, VD Generation Waste

Koncernen Göteborgsfamiljen som bland annat inkluderar Yaki Da, Taverna Averna och Made in China fortsätter, i och med samarbetet med Generation Waste, att agera ledande inom hållbarhet. Förhoppningsvis kan de inspirera andra aktörer inom restaurangbranschen att också börja tänka på miljön och agera där utefter. Den klimatkloke Vd:n Tobias Hamberg bjuder slutligen på lite råd för de restauranger som vill börja jobba mer hållbart.

– Sätt långsiktiga mål och börja inte med allt på en och samma gång, en Kravmärkning är ett bra sätt att starta igång det hela.

bottom of page