top of page

Paul Taylor fortsätter hålla fanan högt inom hållbar utveckling och ser ljust på framtiden

I början på året inledde vi ett samarbete med Paul Svensson och Tareq Taylors nya restaurang Paul Taylor i Sundbyberg. Restaurangen serverar både lunch och middag och driver även en lanthandel under samma tak. Paul och Tareq är två av landets bästa kockar och har drivit på den hållbara utvecklingen inom besöksnäringen de senaste 10 åren.

Paul Taylor fortsätter hålla fanan högt inom hållbar utveckling och ser ljust på framtiden

Förra veckan besökte vi restaurangen och vi fick en längre pratstund med Paul. Trots den tuffa perioden har restaurangen lyckats hålla öppet under hela pandemin där take away och matlagningskassar har varit deras räddning.

”Råvarorna vi använder är hämtade på nära håll, hållbart framställda och cirkulärt använda. Vi bjuder på måltider som grundar sig i det bästa från växtriket, kryddat med smaker från djurriket – till en rimlig peng, så att så många som möjligt ska kunna inspireras och uppmuntras till att precis som vi försöka göra världen till en bättre plats. En tugga hos oss gör gott för både magen, hjärtat och njutningscentrat. Kom hit för en lunch, en helkväll, ett glas eller för att shoppa något i lanthandeln till den egna middagen hemma säger Paul.”

Han känns hoppfull inför framtiden nu när restriktionerna släpps och samhället öppnas upp på nytt. Under samtalet återkommer vi hela tiden till att försöka vända på begreppet kring matsvinn, och försöka fokusera på matresurser istället för matsvinn. Att hela tiden fokusera på den positiva processen att omvandla svinn till något värdefullt eller ”re taste” som Paul väljer att kalla det för.

Ett sätt är att hitta nya användningsområden för gårdagens bröd som oftast blir krutonger eller ströbröd och istället kalla det för brödmjöl och använda det som en del i ett nytt bröd eller ett bakverk. Eller som Paul säger ”Att ta tillvara på smaken från gårdagens bröd och förlänga smaken i ett nytt bröd är lika viktigt som att inte slänga brödet rent ekonomiskt.”

Kockarna på Paul Taylor har kommit igång bra med mätningarna och trots att det är lite som slängs känns det ändå värdefullt att kunna få fram statistik. Nästa steg är att börja kommunicera statistiken för sina gäster för att kunna skapa en ännu större medvetenhet.

Vi lämnade Paul Taylor med en känsla av att restaurangen kommer att uppnå nya höjder och fortsätta hålla fanan högt när det kommer till hållbar utveckling.

bottom of page