top of page

Intresset för GW:s tjänst ökar – inleder samarbete med ytterligare två kommuner

I augusti månad kommer Hallstahammars- och Tanums kommun börja använda Generation Waste’s mätverktyg. –Jag gillar konceptet och upplägget i plattformen, med dess enkelhet. Vi föll för Generation Waste vision om att minska matsvinnet och bidra till ett mer hållbart klimat, meddelar Elisabeth Hallgren, måltidschef i Hallstahammars kommun

Intresset för GW:s tjänst ökar – inleder samarbete med ytterligare två kommuner


Sedan Generation Waste’s mätverktyg i oktober 2020 implementerades i 4 stycken kök i Bollebygds kommun, så har ytterligare 35 stycken offentliga kök börjat använda Generation Waste’s mätverktyg. Framgången, tror Daniel Oddhammar beror på enkelheten i mätverktyget och Generation Waste’s inställning till problemet kring matsvinn.

-Med vårt lätthanterliga mätverktyg blir inte steget till att börja mäta sitt matsvinn dagligen så stort som det kanske annars är. Vi vill lyfta problematiken kring matsvinn med en positiv inställning och göra mätningen till något inkluderande och kul bland kockarna, säger Daniel Oddhammar.

Genom att börja mäta sitt matsvinn dagligen så hoppas Hallstahammar ta nya höjder med sitt hållbarhetsarbete och nå de framtida mål de satt upp.

-Vi hoppas att vi ska lyckas lite bättre på våra redan bra resultat och få en bättre kontroll på helheten, även när det gäller kökssvinnet. Vi har ett mål till 2030 att minska matsvinnet med 40% i skola och förskola, meddelar Elisabeth Hallgren.

”Personalen kan aldrig få för mycket utbildning och inspiration”


Generation Waste arbetar ständigt för att ta fram utbildnings- och inspirationswebinar riktade till kockar och restaurangpersonal med syftet att ge konkreta verktyg för att minska matsvinnet.

-Jag ser fram emot att ta del av utbildningarna Generation Waste erbjuder. Det är bra att få input från många olika håll och från olika företag. Personalen kan aldrig få för mycket utbildning och inspiration, meddelar Elisabeth Hallgren.

Hallstahammars kommun kommer att mäta i 2 tillagningskök med uppstart i samband med terminsstart vecka 33. Tanums kommun kommer att mäta i 3 tillagningskök och 1 mottagningskök med start i augusti.

bottom of page