top of page

Varmt välkommen Camilla Karlsson

Uppdaterat: 25 sep. 2023

Camilla har arbetat inom offentliga måltider i många år och är utbildad till kostekonom. Idag jobbar Camilla som kock på en förskola i Lerum och som livsmedelskreatör på företaget Musselfeed. Just nu går hon också utbildningen- Hållbar Livsmedelsintraprenör.  1. Berätta lite om din bakgrund, Camilla


Jag bor i Lerum med min man och våra två barn. Här trivs vi, lite utanför storstan med sjöar och skogar nära. Jag har arbetat inom offentliga måltider i många år och är utbildad till kostekonom. Idag jobbar jag som kock på en förskola i Lerum och som livsmedelskreatör på företaget Musselfeed. Just nu går jag en utbildning- Hållbar Livsmedelsintraprenör, då mat och hållbarhet är ett ämne som engagerar mig mycket. Mat är ju väldigt kul, förutom att det finns så mycket gott att äta, så finns det alltid nya saker att upptäcka och mer att lära sig.


''Matens väg från att den odlats till att den till slut hamnar på våra tallrikar är oftast lång och resurskrävande. Tid, energi, vatten, transporter, förpackningar mm har använts för att maten skall ligga där på tallriken. Då känns det fruktansvärt onödigt och dumt att mycket mat aldrig äts upp. Vi behöver tänka om, ändra vårt beteende och ge maten och vår planet mer respekt'' , berättar Camilla, när hon får frågan om Varför tycker hon att är det viktigt att arbeta med klimat frågor och framför allt matsvinn frågor.


Varför vill du praktisera på Generation Waste?


Jag gillar Generation Wastes positiva kraft. Arbetet att göra om och göra rätt genom att uppmärksamma det matsvinn vi har och erbjuda en lösning som minskar svinnet och samtidigt utbilda oss i att bli mer matsmarta är inspirerande. Jag ser fram emot att lära mig mer om företaget i stort och hur man arbetar med utbildningar och försäljning. Sedan skall det bli spännande att se vad jag kan bidra med utifrån min pågående utbildning och den erfarenhet jag har. Generation Waste är också som grädde på moset ett grymt trevligt pangteam, så jag känner att det kommer bli en fantastiskt bra höst.

37 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page