top of page

Studiebesök Universeum och Klimatlöftet FöretagUnder maj månad var Generation Waste på studiebesök på Universeum. Universeum är mätkunder hos oss på Generation Waste och är en av de som är i framkant med att hålla sitt matsvinn till ett minimum. Besöket arrangerades av Klimatlöftet företag och Chalmers konferens & restauranger. Där fick vi bland annat lyssna på hur köksmästaren Myrthe Put och hennes restaurangteam arbetar dagligen för att öka klimatmedvetenheten hos personal, gäster och samarbetspartners.

 

Universeum delade med sig av några smarta tips på hur de minskar matsvinnet i sitt kök. Bland annat otroligt goda cakepops som är gjorda på överblivet fikabröd, krutonger som är gjorda på brödkanter och ramslöksrester som har blivit en väldigt god pommeskrydda. 

Vill du höra mer om Myrthe Put och hennes ledarskap och engagemang kan du lyssna på avsnitt #29 i vår Podcast "Ett gott exempel".

 

Klimatlöftet företag är en del av Klimat 2030, som är ett initiativ från Västra Götalands Region. Detta handlar om hur de ska ställa om till en fossiloberoende region till 2030. Där kan du som restaurang eller hotellverksamhet inom västra götalandsregionen ta del av initiativet och skriva under ett eller alla löften och på så vis få hjälp med er klimatomställning. Ett löfte handlar naturligtvis om matsvinn, där vi på Generation Waste kan hjälpa er nå era mål. 

11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page