top of page

Nytt partnerskap: Generation waste och Årets Kock!


Vi är glada att meddela vårt officiella partnerskap med Årets Kock, Sveriges mest prestigefyllda kulinariska tävling! 


Så här skriver Årets Kock om vårt nya samarbete:


"Vi är stolta över att berätta att Generation Waste har blivit partner till SM i professionell matlagning! 🌟Sedan 2018 har Generation Waste arbetat för att minska matsvinnet i både privata och offentliga kök. Deras mål är att skapa en hållbar framtid genom att förändra beteenden, vilket de uppnår genom att utbilda kökspersonal och deras ledning. Genom kontinuerlig mätning av matsvinn får vi insikter som möjliggör besparingar, förändring och minskad koldioxidpåverkan."🌟 Varför ville ni bli partner till SM i professionell matlagning?


"Generation Waste har köket och kockyrket i sitt DNA, och att bli officiell samarbetspartner till Årets Kock känns som en naturlig utveckling. Vår vision är Zero Waste och vår mission är att 'Changing the world, one plate at a time.'"🌟 Hur vill ni förändra branschen?


"Great chefs waste less. Vi bidrar till att kompetensutveckla branschen genom att utbilda om vikten av att minska matsvinn och vad matsvinn innebär. För att driva förändring och visa resultat är det nödvändigt att kontinuerligt mäta matsvinn. Vår produkt är ett mätverktyg för matsvinn som placeras på praktiska och naturliga platser där matsvinn hanteras, såsom köken och disken.Efter personalkostnader är råvarukostnader den näst största utgiften i köken. Genom att ha kontroll över matsvinnet, visa respekt för råvarorna och mäta kökssvinn, tallrikssvinn och serverings-/bufféssvinn, minskar vi inte bara råvarukostnaderna utan minskar även vårt koldioxidavtryck."🌟 Vad ser ni fram emot under 2024?


"Vi ser fram emot att ta del av all kompetens som finns inom branschen och tillsammans utvecklas vidare. Naturligtvis ser vi också fram emot finalen – det kommer att bli oerhört spännande!"


Detta samarbete passar perfekt med vårt engagemang för ett minskat matsvinn och vår vision Zero Waste. Tillsammans strävar vi efter att stödja och fira de otroliga talangerna hos Sveriges främsta kockar och höja kulinariska konster till nya höjder.Håll utkik efter spännande uppdateringar och exklusivt innehåll när vi ger oss ut på denna delikata resa tillsammans! 

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page