top of page

Göteborgsfamiljen skriver nytt avtal med Generation Waste – utökar med fyra restauranger.

Åtta månader har passerat sedan Göteborgsfamiljen skrev sitt första avtal med Generation Waste. Då innebar avtalet att Göteborgsfamiljen fick tillgång till Generation Waste mätverktyg på samtliga av deras restauranger på tredje långgatan. Nu utökar de sitt befintliga avtal, samt skriver på för fyra restauranger till: Butcher´s Market, Yaki Da, Levantine och Prime Grill.

Att implementera Generation Waste mätverktyg är en enkel process men kräver viss rutinändring och kan ta tid. Men så var aldrig fallet för Göteborgsfamiljen. I samma ögonblick som pennan nuddade pappret så var de i princip igång och använde mätverktyget. Vilket, enligt Generation Waste VD Daniel Oddhammar, tyder på att Göteborgsfamiljen har helt rätt värderingar.

-Det kräver oftast lite tid att sätta personal i nya rutiner, men för

Göteborgsfamiljen gick det fort, väldigt fort. För mig är det ett tecken på att de har rätt värderingar. Hållbarhet måste alltid gå först, säger Generation Waste VD, Daniel Oddhammar.

För Göteborgsfamiljen är nyckeln till ett lyckat hållbarhetsarbete tydlig kommunikation men de tipsar också om att ha hållbarhetsambassadörer.

-Det är en ständig läroprocess där mycket handlar om samtal och kommunikation med våra medarbetare. Vi har bland annat ambassadörer på varje restaurang som fångar upp tankar och idéer, säger Andreas Nicoletti, Executive Chef på Göteborgsfamiljen.


Vill vara en innovativ förebild

Med Generation Waste mätverktyg så registrerar Göteborgsfamiljens olika kök matsvinnet i fyra olika fraktioner; servering, buffé, kök och beredning. De får på så vis en överblick från vart det slängs mycket, och vad som kan förbättras.

-Med Generation Waste mätverktyg har vi nått en ökad förståelse bland köken på hur mycket mat som slängs. Utöver detta så har vi också nått en ökad medvetenhet om överproduktion, meddelar Marcus Larsson, F&B manager Göteborgsfamiljen.

50 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page