top of page

Välkommen till Generation Waste – Magnus Naess

Uppdaterat: 19 aug. 2022
Magnus Naess är en av Sveriges mest erfarna vegokockar och har en lång erfarenhet av utbildningar och matlagningskurser inom den offentliga måltiden med fokus på vegetarisk matlagning och minskat matsvinn.

Magnus har jobbat med mat sedan 1999 och mestadels vegetariskt. Då Magnus tillträdde som kökschef 2012 gjorde han Globala gymnasiets helvegetariska meny rikskänd med hjälp av klimatsmart mat. Han driver sedan 2015 också projektet ”Vegolyftet” som utöver workshops och föreläsningar också innefattar Sveriges första och mest kompletta kokbok i veganmat för storkök, ”Vegolyftet- för storkök och skola”, som belönades med Gourmand awards 2019.

Magnus tycker att det finns mycket att göra för att höja kompetensen kring matfrågan och dess betydelse för vår gemensamma miljö. Han har länge känt att vi har sett våra resurser som oändliga och det har varit för billigt och enkelt att göra fel. Sverige ligger ofta i framkant med miljöfrågor men vi kan göra mer, så mycket mer. Framför allt tror Magnus att matsvinnet är en nyckelfråga för framtiden. Vi behöver lära oss att ta till vara på allt och dessutom grunda vårt matsystem för framtida utmaningar, som tex. resursbrist och ökande energi och råvarupriser.

När Magnus får frågan om varför vill han arbeta för Generation Waste svarar han:” Jag känner att Generation Waste:s värderingar rimmar så väl med mina egna. Redan vid min första kontakt med gänget bakom Generation Waste slogs jag av den höga energin och proffsiga inställningen, vilket fick mig att vilja bli en del av teamet. Först fick jag uppleva äran att stå vid rodret för en ledstjärna inom vegetarisk skolmat, men jag såg att ju mer tiden gick, att helheten också innefattar matsvinn, och hur våra resurser de facto tas till vara på bästa sätt. Att nu få glädjen i att dagligen få arbeta med lösningen för framtiden känns som en ynnest.

Magnus kommer att ansvara för sälj- och utbildning med fokus på våra offentliga kunder och han kommer att utgå från Generation Waste Stockholms kontor.

Med Magnus i teamet kommer vi att kunna vässa våra utbildningar till ytterligare en nivå och framför allt kunna stötta våra kunder på ett ännu bättre sätt i framtiden. Under hösten har vi sökt en profil med Magnus erfarenhet så vi är väldigt glada över den här rekryteringen, det är en stor efterfrågan på klimatsmarta utbildningar både inom den offentliga och privata måltiden. Då kommer Magnus erfarenheter bli en grymt bra tillgång i vår framtida utveckling för bolaget.

Säger VD:n Daniel Oddhammar.


148 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page