top of page

Varmt välkommen Stina CarlssonBerätta lite om din bakgrund, Stina

Jag är från Göteborg, där jag fortfarande bor tillsammans med min sambo Björn. Jag är uppvuxen i en familj där matvanor är något som ska utmanas och bevaras, där veganosten och kålpuddingen har fått jämlik status i kylskåpet. Nyfikenheten för nya och spännande rätter och livsmedel har lett till ett stort intresse för allt som kan ätas och nya sätt att äta på. Jag har jobbat i krogbranschen i många år och stortrivits med det snabba tempot, kreativiteten och framfarten i restaurangvärlden. Jag ville därmed kombinera mina erfarenheter med mitt intresse för mat och klimatfrågor, och valde därför att studera till kostekonom. Där får jag integrera mina befintliga, praktiska kunskaper kring vår matkultur och vårt ätande med mer teoretiska begrepp som hållbarhet, näring, gastronomi och ekonomi. Med min utbildning får jag se mer lösningar än problem och har en optimistisk syn på hur vi ska föda en växande befolkning på ett klimatsmart och innovativt sätt.


Varför vill du praktisera på Generation Waste?

''Jag valde att praktisera på Generation Waste för att det är ett företag som ger tillbaka kunskapen och respekten för mat som vi till viss mån har förlorat. Genom inspirerande metoder med utbildning och redskap att hantera sitt matsvinn ger man åter färdigheterna som gör oss mer kreativa och klimatsmarta''.
78 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page