top of page

Välkommen till Generation Waste : Lina Andersson Fasth

Uppdaterat: 15 aug. 2023

Lina börjar arbetar som Utbildningsledare i Generation Waste. Lina var en av Sveriges första Måltidspedgoger och hon är utbildad gymnasielärare för resturangutbildningen.
Sedan början av 2018 har Lina arbetat på RISE med olika projekt med utveckling av offentliga måltider. Under tre år var Lina projektledare för ett folkhälsoprojekt som undersökte möjligheterna och förutsättningarna för schemalagda måltider i grundskolan tillsammans med följeforskare vid Örebro universitet. Som ett resultat skrev hon Handbok för schemalagda måltider. Under 2020-2021 var hon tillförordnad verksamhetsledare för Skolmatsakademin och har dessutom varit involverad i en rad projekt inom enheten Hållbar konsumtion och produktion med fokus på miljö, klimat och mat.


Lina är utbildad gymnasielärare för resturangutbildningen och var en av Sveriges första måltidspedagoger.År 2018 arbetade hon vid sidan av sin tjänst på RISE som utbildare på YRGO:s köksmästarutbildning (tillsammans med Daniel Oddhammar). Innan dess hade Lina en konsultfirma och under olika perioder var hon verksam som restauranglärare inom både ASTAR och Göteborgs vuxenutbildning. Hon har en yrkesbakgrund som kock och har arbetat i flera år i både restaurangbranschen och i kommunala kök.

”Som vuxen i ett föränderligt samhälle och som förälder till nästa generation så är det för mig svårt att inte engagera och vara medveten om klimatfrågan. Med en passion för mat är det omöjligt, enligt mig, att inte ta ansvar för klimat och miljö och då inte minst matsvinn som är det första och viktigaste steget till en hållbar måltid”, berättar Lina, när hon får frågan om Varför tycker hon att är det viktigt att arbeta med klimat frågor och framför allt matsvinn frågor.


” Jag har känt Lina i många år och för mig är hon en av de bästa måltidsutvecklarna vi har i Sverige. I en bransch som skriker efter utbildad personal, kompetens och hållbar utveckling ser vi Lina Andersson Fasth som en drömrekrytering. Lina kommer att bli utbildningsansvarig på Generation Waste och hennes erfarenhet från både privat och offentlig måltid kommer att bidra till en stor kompetens utveckling hos våra kunder. En av mina mentorer och förebilder inom kockyrket är dessutom hennes pappa som lärde mig att använda slickepotten och ta tillvara på ALLT som köptes hem till köket! ”,säger VD: Daniel Oddhammar


157 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page