top of page

Sustainable Gastronomy Day 18 juni 

Circular Gastronomy och partners bjöd in till party på Poppels Citybryggeri för att fira hållbar gastronomi tillsammans med nyskapande odlare, producenter, kockar och mathanverkare. Generation Waste var där och höll en workshop i samarbete med VÄRT.

 

Corina Akner (VÄRT) och Lina Andersson Fasth (Generation Waste) slog sina kloka huvuden ihop och tog fram en workshop som baserades på ett par värderingsfrågor i kombination med mat. Deltagarna fick bland annat fundera på vad de tycker är en rimlig lägsta nivå för restaurangbranschen utifrån några påståenden med klimat och miljö i åtanke. Exempelvis kan den lägsta nivån vara att man erbjuder minst en vegetarisk rätt och en 50/50 rätt på menyn. 50/50 rätt är ett koncept framtaget av Jessie Sommarströms (Årets kock 2022) där man kombinerar kött och ett växtbaserat protein. Detta satsar IKEA på, där de tillsammans med Jessie tagit fram en ny pannbiff med 50% kött och 50% växtbaserad färs på svenskodlade baljväxter. Det finns många fördelar med att kombinera kött och växtbaserat protein, där kostnaden, klimatet och näringsupptaget påverkas positivt av kombon. Här kan du läsa mer om IKEAs satsning.


Med en otrolig uppsättning aktörer och kreatörer bidrog dagen till en innehållsrik samling samtal, workshops, diskussioner och smaker. Du kan läsa mer om deltagarna här.


VÄRT och Generation Waste är grannar i Gamlestaden i Göteborg och har ett nära samarbeten. Är ni intresserade av att boka Generation Waste på ett event för att jobba aktivt med hållbarhet och teambuilding kan ni höra av er till hej@generationwaste.com.

2 visningar0 kommentarer

Comentários


bottom of page