top of page

Sustainable Gastronomy Day


Söndagen den 18 juni infaller Sustainable Gastronomy Day som handlar om att mat odlas och produceras på ett sätt som minimerar slöseri!

Hållbar gastronomi är matlagning som tar hänsyn till var råvaror kommer ifrån, hur maten odlas och hur den når våra marknader och så småningom till mat på våra tallrikar! @fao arbetar för att underlätta och upprätthålla SGD och vi var i samband med dagen inbjudan till Rosendalstradgard på Djurgården för att ta del av lanseringen av Circular Gastronomy - ett hållbarhetsinitiativ för och med restaurangbranschen där vi finns med som partner och sitter med i advisoryboard för Circular Gastronomy Challenge som varje år korar ett antal hållbara idéer vars upphovspersoner får stöd av experter att förverkliga och växla upp dessa.

Grundare av Circular Gastronomy är Ami Hovstadius, vd med en bakgrund som vd för Visit Sweden i Storbritannien, projektledare Sverige – det nya matlandet samt internationell marknadschef på Microsoft.

Per Styregård, juryns ordförande, skribent i DI Weekend och Icon samt tidigare chefredaktör för White Guide och tidningen Gourmet. Fler länkar om Sustainable Gastronomy Day https://www.un.org/en/observances/sustainable-gastronomy-day https://guide.michelin.com/gb/en/article/features/sustainable-gastronomy-day---18th-june

38 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page