top of page

Paul Taylor Lanthandel inleder samarbete med Generation Waste

Uppdaterat: 16 aug. 2022

I inledningen av det nya året kommer Paul Taylor Lanthandel att börja använda Generation Waste mätverktyg. -Att arbeta hållbart i alla led och nu kunna mäta vårt arbete känns väldigt viktigt för oss, säger Paul Svensson.Med flera års samlad erfarenhet av hållbar kokkonst och servicekultur så har Paul Taylor Lanthandel tagit kreativ matlagning till nästa nivå. När de lagar sin mat så tar de så lite resurser i anspråk som möjligt, använder råvaror som finns tillgängliga för årstiden, och utmanas snarare än tyngs ner av begränsningar. Nu vill de utvecklas ytterligare. Detta genom att börja mäta sitt matsvinn.

-Att mäta på daglig basis kommer att ge vår personal en bättre inblick samt få dem att fortsätta utvecklas, säger Ruth Osborne, operativt ansvarig på Paul Taylor Lanthandel.

Förhoppningarna med samarbetet för Paul Taylor är att kunna visa upp siffror och statistik för sina gäster, personal och samarbetspartners i hopp om att kunna inspirera till förändring. Paul Svensson ser vikten i att mäta matsvinnet och uppskattar att mätverktyget Generation Waste erbjuder är lätthanterligt.

-Att arbeta hållbart i alla led och nu kunna mäta vårt arbete känns väldigt viktigt för oss. Att mätverktyget Generation Waste erbjuder är lätthanterligt och enkelt att förstå uppskattas, säger Paul Svensson.

”Hållbarhet och ekonomi går hand i hand”

Alla kök slänger mat – vissa mycket, vissa lite. Oavsett vad så är insamlad data alltid en nödvändighet för att en förändring ska bli synbar. Hur mycket mat Paul Taylor Lanthandel slänger vet ännu ingen. Mätverktyget blir i detta fall i huvudsak ett kommunikativt verktyg för att kunna utmana sin personal och kanske framförallt för att kunna kommunicera medvetenhet och transparens, tror Daniel Oddhammar.

– Vi är väldigt stolta över att ha Paul Taylor Lanthandel som kund. Det ska bli spännande att se hur mycket mat de slänger men framförallt att se om de kan minska sitt matsvinn. Vi tror att data från mätverktyget är ett bra sätt för dem att på ett precist och transparent sätt kommunicera till sina kunder att de är medveten och hållbar restaurang, säger Daniel Oddhammar.

Paul Taylor Lanthandel tror att digitala system i köksmiljö är framtiden och att det inte bara kan spara på miljön, utan också på den egna ekonomin.

I framtiden kommer digitala system i köket bli ännu viktigare för att kunna visa att hållbarhet och ekonomi går hand i hand. Genom att minska matsvinnet kommer restaurangerna också kunna visa upp bättre siffror på sista raden, säger Ruth Osborne.
36 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page