top of page

Utbildningar

För att lyckas med ditt hållbarhetsarbete behöver du och dina medarbetare bli inspirerade och framför allt förstå varför det är viktigt att minska matsvinn. I vår matutbildning ger vi dig konkreta tips om allt från hur du använder allt på en purjolök, till att förklara FN:s globala mål och varför de är relevanta i matlagningsarbetet.

Utbildning för minskat matsvinn

När matsvinnet vägts, registrerats och eventuella förändringsåtgärder har lokaliserats är det dags för det riktiga förändringsarbetet. Det är i detta skede resthantering ses över och ändringar i inköps- och menyplanering sker. För att förändringen ska ske så smidigt som möjligt erbjuder vi utbildande föreläsningar i aktuella frågor inom området.

 

I våra utbildningar går vi igenom hela kedjan från menyplanering och matinköp till nedkylning av mat. Utbildningen sker utifrån dina behov – antingen på plats eller digitalt. Målet med utbildningen är att alla som deltar ska få en bättre insikt och ökad kunskap i att reducera matsvinn i sitt dagliga arbete.

chefs-discussing-in-the-kitchen-2021-08-28-16-49-25-utc.jpg
Daniel_konsult_arbete.jpg

Utbildningsplan

I vår utbildningsplan för minskat matsvinn följer vi 10 steg som är inspirerade av Göteborgsmodellen som ger bevisat resultat.

Skräddarsydda utbildningar

Vill du öka kunskapen inom ditt arbetsteam eller bara ge gruppen lite extra inspiration? I vår nya lokal, utrustat med ett modernt kök och över 20 sittplatser kan vi erbjuda anpassade utbildningar, matlagningskurser och middagar. Kontakta oss i frågeformuläret nedan så berättar vi mer.

Tighta-i-koket-busiga.jpg
Konsumtion.jpeg

Hållbar konsumtion och produktion

Inspiration, förståelse och delaktighet är tre väsentliga delar för att en förändring ska kunna ske, detta vet vi på Generation Waste av erfarenhet.

 

Vi lägger stor vikt i att inkludera alla i hållbarhetsarbetet och skapa förståelse för vikten av hållbarhetsarbete ur ett större perspektiv. Samarbetar ni med oss på Generation Waste arbetar ni aktivt för FN:s tolfte globala mål – Hållbar konsumtion och produktion för att halvera det globala matsvinnet fram till år 2030.

bottom of page