top of page

K-märkt inleder samarbete med Generation Waste

Vi har glädjen att berätta att vi inleder ett nytt samarbete med K-märkt.

K-märkt inleder samarbete med Generation Waste

K-märkt ägs och drivs av en kock, en konditor och en kypare – Hanna Normark, Daniel Roos och Jens Dolk.

Kreativa kockar, inspirerande matlagning och bra råvaror är de bästa ingredienserna för en god lunch. Lunchen på K-market har ingen meny. Istället lagar de en daglig säsongsbuffé baserad på de råvaror som finns att tillgå just då och där. K-märkts lunchbuffé serveras bakfram. Smaksatta och tillagade gröna rätter kommer först – kött, fisk och fågel kommer sist. Det gör att gästerna äter mer grönt – bra både för gästen och för vår jord.

''Vi på K-märkt ser fram emot vårt samarbete med Generation Waste. Vi har alltid varit bättre på att GÖRA än att mäta, men nu ska vi få ordning på det också. Och lära oss av det'', berättar Jens Dolk.

K-märkt bästa hållbarhetstips
På K-märkt jobbar vi med många hållbarhetslösningar. Alla är bra men den kanske mest genialiska är att vi aldrig har en meny. Ingen meny ger oss möjligheter att använda de resurser som finns. I tät dialog med våra leverantörer, grossister, producenter och importörer så kan vi rädda deras matsvinn.
På K-märkt kallar vi det Chef’s Choice – och efter att jobbat så här i 9 år så känns alla andra lösningar i princip idiotiska.

”K-märkt vill vara med i tack-listan när Sverige gör bokslut på Agenda30. Högfärdigt – absolut – och det finns bara ett sätt att nå dit. Genom att dela med oss! Vi är för små för att påverka själva men kan vi inspirera andra till en mer hållbar restaurangdrift så kan vi göra skillnad på riktigt. Då kan vi tillsammans skapa krafter som är större än oss själva.” - Jens Dolk

bottom of page