top of page

Destination Gotland i nytt samarbete med Generation Waste

Vi har glädjen att berätta att Destination Gotland inleder samarbete med Generation Waste, för att minska sitt matsvinn och jobba på ett mer klimatsmart och hållbart sätt.

Destination Gotland i nytt samarbete med Generation Waste

Genom att börja mäta sitt matsvinn dagligen så hoppas Destination Gotland accelerera sitt hållbarhetsarbete ytterligare och nå de framtida mål de satt upp.

Destination Gotland AB bedriver ett av Europas modernaste trafiksystem till sjöss. Destination Gotland arbetar ständigt för att göra resan mellan Gotland och fastlandet mer hållbar. Redan 2003 ISO-certifierades (9001 och 14001) Destination Gotland och under åren har bolaget gjort en rad åtgärder för att förbättra såväl arbetsklimat som världens klimat – utan att för den sakens skull minska ambitionen att erbjuda sjötransport i världsklass.

''Som ett led i vårt hållbarhetsarbete, försöker vi löpande att hålla ner matsvinnet ombord. Nu vill vi accelerera det arbetet ytterligare och har därför valt att samarbeta med Generation Waste'', berättar Adam Jacobsson, Marknadschef, Destination Gotland.

Generation Waste hjälper restauranger och kommunala kök att nå en beteendeförändring och minska sitt matsvinn - för en ökad lönsamhet och för en hållbar framtid.

Tillsammans gör vi skillnad!

bottom of page