top of page

"Vi kan minska vår klimatpåverkan och spara pengar på samma gång"

Arken Hotel & Art Garden Spa samarbetar med Generation Waste för att minska sitt matsvinn och jobba på ett mer klimatsmart och hållbart sätt med sina råvaror, från jord till bord.

"Vi kan minska vår klimatpåverkan och spara pengar på samma gång"

Arken Hotel har redan sedan 2019 samarbetat med Generation Waste. För Arken hotel så ligger samarbetet med Generation Waste helt i linje med deras övriga hållbarhetsarbete

– I vårt kök använder vi oss främst av ekologiska och närproducerade råvaror, för säsongsbaserade menyer. Att arbeta för att minska vårt matsvinn känns därfo?r helt i linje med våra värderingar. Lösningarna Generation Waste mätverktyg erbjuder gör att vi kan följa utvecklingen kontinuerligt, säger David Sjölander, kökschef på Arken Hotel & Art Garden Spa.

Samarbetet med Generation Waste har för Arken Hotel & Spa Garden inneburit att de nu kan ta kontroll över matsvinnet samtidigt som de sparar pengar.

– Matsvinn har en stor klimatpåverkan och innebär samtidigt onödiga utgifter. Fullt ätlig mat hamnar i soptunnan, något som vi definitivt vill undvika. Samarbetet med Generation Waste gör att vi kan minska vår klimatpåverkan och spara pengar på samma gång, säger Maria Botéus, hotelldirektör på Arken Hotel & Art Garden Spa.

bottom of page