top of page

Restaurang Långbro värdshus and Nationalmuseum inleder samarbete med Generation Waste

Vi har glädjen att berätta att Restaurang Långbro värdshus och Nationalmuseum inleder samarbete med Generation Waste. De börjar väga sitt matsvinn med Generation Waste mätverktyg i september och tar därmed nya höjder i sitt hållbarhetsarbete.

Restaurang Långbro värdshus and Nationalmuseum inleder samarbete med Generation Waste

Fredrik Eriksson, Restaurang Långbro värdshus och Nationalmuseum, det säger allt. Vem älskar inte ett ställe som erbjuder möten av både klassiska såsom moderna smaker, utsökt mat lagat på de bästa möjliga råvaror säsongen kan erbjuda?

Fredrik Erikssons passion är att värna om det svenska matarvet och att skapa god mat för alla. Hans specialitet är att laga god mat från grunden med utgångspunkt i svenska mattraditioner. Fredrik är gastronomisk rådgivare för Nobelstiftelsens Nobelmiddag i Stockholm stadshus. Genom åren har Fredrik inspirerat Sverige med många kokböcker.

Senast var han medförfattare till boken Nobelfesten – nya recept och klassiska menyer som utsågs till världens bästa kokbok av Gourmand Awards 2017. Hållbarhet ligger högt på Fredriks agenda och han stävar ständigt efter att förbättrar måltidsarbetet. Vi är mycket tacksamma för att Fredrik Eriksson valde Generation Waste för att minska matsvinnet på sina restauranger.

Med Generation Waste mätverktyg registrerar kockarna all mat som måste slängas, både i servering och kök. Registreringen sker smidigt via en dator, iPad eller smartphone. Via vår webbportal får både handläggare och kockar tillgång till daglig statistik. Genom detta skapas möjlighet att ta kontroll över både miljöarbetet och ekonomin.

bottom of page