top of page

Junibacken inleder samarbete med Generation Waste

Vi tackar Junibacken för att de valde Generation Waste för att minska matsvinnet i deras kök och för att arbeta mer hållbart.

Junibacken inleder samarbete med Generation Waste

Sagan om Junibacken börjar med Astrid Lindgren. När hon för första gången fick höra talas om projektet så tyckte hon att det var nog klokt och bra, men något “Astrid Lindgren-hus" ville hon rakt inte veta av. En plats där andra barnboksförfattare och illustratörer kunde lyftas fram och inspirera, det gick däremot bra. På Junibacken får barn och vuxna chansen att uppleva magiska ögonblick tillsammans. Barnboken är hjärtat i verksamheten och det är till den vi hela tiden återvänder. Junibacken tänder gnistan till livslångt läsande.

''Att arbeta med hållbarhet har varit en stor del av Junibacken ända sedan starten. Vår restaurang är sedan några år tillbaka KRAV-certifierad och vi arbetar cirkulärt i vår produktion för att ta vara på råvaror och smak. Att minimera matsvinn i produktionen har alltid varit självklart för oss och nu vill vi inspirera och uppmärksamma både våra medarbetare och gäster till att mat ska ätas, inte kastas.Vi har mätt matsvinn i perioder tidigare men vill nu ta det ett steg längre och få det dokumenterat över tid. Mätverktyget som Generation waste erbjuder är enkelt att använda i vårt dagliga arbete och vi får en bra överblick'', berättar, Caroline Dagerstål, Food and beverage manager, Junibacken.

Nyckeln till ett bra hållbarhetsarbete

Ett bra team som brinner för frågorna. Därtill tror jag att det är viktigt att inte tänka för stort och bli avskräckt. Börja med att göra bättre val och hela tiden utvärdera. Vår främsta målgrupp är barn och deras vuxna och vi ser det som en självklarhet att bidra till utveckling, inspiration och ansvarstagande berättar Caroline.

Generation Waste hjälper restauranger och kommunala kök att nå en beteendeförändring och minska sitt matsvinn - för en ökad lönsamhet och för en hållbar framtid.

Great chefs. Waste Less.

bottom of page