top of page

Vi har glädjen att berätta att The Hive Food Market, Harvest by Mannerström, Chang Restaurant inleder nytt samarbete med Generation Waste.

Det innebär dessa restauranger är nästa på Volvo Cars att börjar väga och registrera sitt matsvinn med Generation Waste. Sedan tidigare gör Nordrests enheter på Volvo Cars Torslanda detta.

Vi har glädjen att berätta att The Hive Food Market, Harvest by Mannerström, Chang Restaurant inleder nytt samarbete med Generation Waste.

Vi hjälper företag och kommuner att minska sina kostnader och uppnå sina miljömål. Med vårt mätverktyg registrerar våra kunder den mat de slänger. Registreringen sker smidigt via en Ipad eller en smartphone. Via vår webbportal får både administratörer och kockar tillgång till daglig statistik.

Genom samarbetet med dessa restauranger får vi också en underbar möjlighet att arbeta med fantastiska kockar som Gustav Trägårdh (Årets kock 2010) och Sebastian Mannerström!

Vad ska ett samarbete med Generation Waste leda till och vilka är fördelarna med Generation Waste digitala system enligt Anders Ledhagen, Global F&B Manager - Volvo Cars

‘’Anledning till att vi valde Generation Waste som samarbetspartner var enkelheten i rapportering, uppstart och mätverktygen i sig som känns väldigt pedagogiska. Vi hade dessutom Nordrest redan igång med Generation Waste här på Torslanda som var väldigt nöjda. Vi vill naturligtvis vara mätbara på våra enheter så vi kan basera framtida beslut på fakta. Vi önskar göra detta på ett sätt som involverar personalen både på restaurangerna men också kollegorna på Volvo Cars. En kompetensutveckling kan man kanske säga där vi lär oss och tar med erfarenheter och inspiration in i vårt yrke men också hem till familjen. Det digitala systemet är lätt att rapportera i, följa upp för oss relevanta KPIer samt att redovisa dessa internt och externt’’

Vikten av hållbarhetsarbetet I Volvo Cars restaurangkök

Det är för mig personligen en förmån att få ta ansvar och utveckla, det är ett jobb som aldrig får eller kan ta slut. Hållbarhet måste vara vår starkast lysande stjärna och kompassen som guidar oss framåt.

Målet med framtiden är att sätta en standard som är hög och utforskande, samtidigt skall den vara helt öppen för andra att ta del av. Här handlar det inte om att göra något själv utan blir resultatet bra vill vi dela lärdomarna med andra helt öppet, berättar, Anders.

Hur ser ni på möjligheten att Generation Waste utbildar restaurangernas personal kring hållbar utveckling i samband med att ni börjar använda mätverktyget? ‘’Vi kan aldrig bli nöjda eller tro vi på något sätt är bra eller har en tillräcklig kompetens. Allt kan alltid bli bättre, återigen arbetet med hållbarhet får aldrig ta slut’’ avslutar Anders.

bottom of page