top of page

Norska inköpsorganisationen Nores inleder samarbete med Generation Waste

Nores är en medlemsägd inköpsorganisation inom HoReCa-marknaden (Hotell, restauranger och catering) i Sverige och Norge. Det nyligen inledda samarbetet med Generation Waste innebär att Nores Svenska medlemmar får 10% rabatt på Generation Waste’s molntjänst och uppstartspaket. För Generation Waste innebär samarbetet att de nu når en ännu bredare marknad och kan göra ännu större skillnad.

Norska inköpsorganisationen Nores inleder samarbete med Generation Waste

Nores har en tydlig hållbarhetsagenda och ställer krav på sina leverantörer. De skriver följande på sin hemsida:

– Nores och våra medlemmar arbetar kontinuerligt med vårt hållbarhetsarbete. Vi kräver att alla våra leverantörer och eventuella underleverantörer har en aktiv miljöprofil. Nores miljöprofil innebär bland annat ett löpande arbete för att minska avfallsmängden, luftföroreningarna, energiförbrukningen och vattenförbrukningen.

Ett samarbete som gynnar alla
Tack vare samarbetet med Generation Waste kan nu Nores erbjuda sina medlemmar att ytterligare engagera sig i hållbarhetsarbetet. Detta, genom att med Generation Waste’s mätverktyg börja mäta matsvinnet och i det långa loppet minska avfallsmängden och spara pengar.

Daniel Oddhammar, VD på Generation Waste, är stolt över samarbetet och tror att det kommer gynna alla, inklusive klimatet.

” En stor del av vinsten hamnar alltför ofta i papperskorgen, vilket skapar problem både för miljön och för ekonomin. Att som inköpsgrossist kunna erbjuda våra tjänster kommer att höja värdet både för Nores nya och befintliga kunder. Vi har utvecklat ett effektivt mätverktyg som i pandemins spår kommer att behövas på fler hotel och restauranger i framtiden. Jag är övertygad om att det här samarbetsavtalet kommer att gynna alla.”

bottom of page