top of page

Norska inköpsorganisationen Nores inleder samarbete med Generation Waste

För oss innebär samarbetet att vi nu kan nå en ännu bredare marknad och kan göra ännu större skillnad.

Norska inköpsorganisationen Nores inleder samarbete med Generation Waste

Nores är en medlemsägd inköpsorganisation inom HoReCa-marknaden (hotell, restauranger och catering) i Sverige och Norge. Det nyligen påbörjade samarbetet med Generation Waste innebär att Nores svenska medlemmar får 10% rabatt på Generation Wastes molntjänst och startpaket.

Nores har en tydlig hållbarhetsagenda och ställer krav på sina leverantörer. De skriver följande på sin hemsida:

– Nores och våra medlemmar arbetar kontinuerligt med vårt hållbarhetsarbete. Vi kräver att alla våra leverantörer och eventuella underleverantörer har en aktiv miljöprofil. I Nores miljöprofil ingår ett pågående arbete med att minska mängden avfall, luftföroreningar, energiförbrukning och vattenförbrukning.

Ett samarbete som gynnar alla
Tack vare samarbetet med Generation Waste kan Nores nu erbjuda sina medlemmar att ytterligare engagera sig i hållbarhetsarbetet. Detta genom att använda Generation Wastes mätverktyg för att börja mäta matsvinn och på sikt minska mängden avfall och spara pengar.

Daniel Oddhammar, grundare och affärsutvecklingchef på Generation Waste, är stolt över samarbetet och tror att det kommer att gynna alla, inklusive klimatet.

"En stor del av vinsten hamnar alltför ofta i papperskorgen, vilket skapar problem både för miljön och för ekonomin. Att som inköpsgrossist kunna erbjuda våra tjänster kommer att öka värdet både för Nores nya och befintliga kunder. Vi har utvecklat ett effektivt mätverktyg som i pandemins spår kommer att behövas på fler hotell och restauranger i framtiden. Jag är övertygad om att detta samarbetsavtal kommer alla att gynna.”

bottom of page