top of page

Möt vår nya investerare : Sätila Impact Investment AB

Uppdaterat: 16 aug. 2022
Sätila Impact Investment AB (SVB) investerar i entreprenörer som drivs av att förändra världen till det bättre genom goda och lönsamma idéer som kan påverka i stor skala. Sätila Impact Investment intresserar sig särskilt av: framtidens livsmedel och jordbruk, djuretik, vatten och sanitet samt energi.

Sätila Impact Investment AB startade 2008 och är ett dotterbolag till Sätila Holding AB. Intresset för sociala frågor väcktes däremot långt tidigare av Lennart Grebelius som är ensam ägare. Sätila Holding har sina rötter i textilföretaget Sätila of Sweden som grundades 1896 av Johannes Nilsson från Sätila, en liten by i Västra Götaland. 2019 rekryterade man Jessica Nauckhoff till tjänsten som VD för Sätila Impact Investment. Jessica har en lång och mångsidig bakgrund där värderingsdrivet ledarskap, hållbarhet och affärsutveckling varit fokus.

”För oss känns det såklart angeläget att angripa matsvinnet som idag är en stor svaghet i vårt komplexa matsystem. Generation Waste har en lösning som kan öka lönsamhet för krögare och kommersiella kök samtidigt som den skapar medvetenhet kring matsvinn. Ett kg mindre matsvinn är en viktig besparing för både miljö och plånbok. Sätila Holding har hyresgäster som driver restaurang och ser att intresset kring hållbarhet är mycket stort. Vi tror Generation Waste har stor potential att erbjuda sina lösningar till fler. Vi tycker det är extra kul med satsningen som görs mot storkök eftersom det också kan skapa en medvetenhet för skolelever. Det är oftast genom våra barn vi själva ändrar vårt miljö- och säkerhetsbeteende och då kan vi verkligen påverka i fler led (ex. bilbälte, rökning, skräp, konsumtion, köttätande mm). Med Generation Waste’s verktyg får du en snabb överblick av vad du slänger och hur mycket det kostar dig – du tar kontroll över matsvinn och kan därmed öka lönsamheten”, säger Jessica Nauckhoff, VD Sätila Impact Investment AB.


194 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentarer


bottom of page