top of page

Lönsamhet och livsmedelsbrist?

Uppdaterat: 16 aug. 2022Långt innan pandemin, 2018, fick vi känna på livsmedelsbristen när en unik kombination av torka i centrala och norra Europa samt ovanligt blöta förhållanden i södra Europa ödelade stora delar av produktionen, minns ni?

Sedan kom pandemin och de som kunde eller inte hade något val gick hem och drog en filt över sig. Nog var vi många som såg ljuset när våren stundade, restriktioner lades ner och världen åter öppnade upp sig.

Men trots en ljusnade vardag hänger pandemifilten över oss. Nu, sur och blöt, påverkar den inte minst livsmedelspriserna. Jämfört med torkan 2018 förklaras prishöjningen och livsmedelsbristen med fler och andra anledningar.

Höga drivmedelskostnader, utmaningar i logisiktled, höjda elpriser, två år av låg inhemsk skörd och inte minst exportstopp från världens fjärde störst livsmedel- och fodersexportör, Europas kornbod, Ukraina. På grund av detta svårlösta nystan av orsaker gäller det att vi tänker till, anstränger oss. Vi måste hitta lösningar för att bättre att ta tillvara och fördela våra resurser effektivt, ekonomiskt och smart.

Det är nu hög tid att ta ansvar för våra livsmedel på riktigt!

Vad kan vi göra?

400 forskare och experter menar att om vi minskar mängden matsvinn, kommer vi bättre klara den kris som står vid dörren. Eftersom till exempel mängden vete som går till spillo i matsvinn bara i EU motsvarar ungefär hälften av Ukrainas veteexport.?

Vi på Generation Waste är experter på att skapa lönsamhet genom att ta vara på matsvinn och vill därför hjälpa fler att stå stadigt genom denna kris.

Vad kan du göra?

1: Ta kontakt med oss så utbildar vi din personal att arbeta kostnadseffektivt med en ökad medvetenhet. Vi vet att vi kan hjälpa er göra skillnad.

2: Anslut till vårt mätsystem och du har verktyget att följa upp och analyser arbetsresultatet med dina medarbetare dag för dag, vecka för vecka.

3: Ta ansvar för en hållbar livsmedelshantering och investera i en hållbar ekonomi. Genom att ta tillvara den mat ni lagar och serverar bidrar ni till en lång kedja av händelser i vårt komplexa livsmedelssystem.

Vi erbjuder utbildning och ett väl beprövat mätverktyg som alla kockar kan hantera och utveckla sin lönsamhet med!?

Generation Waste arbetar för minskat matsvinn och ökad lönsamhet inom hotell och restauranger i privat och offentlig regi!


8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page