top of page

Klimatsmart måltid

Världsnaturfonden har satt ihop en guide för dig som vill göra bra val i mataffären. Guiden ger dig också en klar bild över hur gröna dina nuvarande matvanor är. Deras vägledning är upplagt enligt ett ”trafikljussystem”. De 70 vegetabilier som är med i sammanställningen är uppdelade i fyra kategorier: Ät helst, Ät gärna, Ät ibland och Var försiktig. Läs mer i Världsnaturfondens Vegoguide.

Du kan även kolla in Världsnaturfondens initiativ One Planet Plate som ger dig tips på hållbara måltider, och hur du kan äta inom ramen för planetens gränser. De har tagit fram ett veckoschema med klimatsmarta måltider som kan tillagas hemma. Kom till One Planet Plates måltidsplanering.


Hur kan matsvinnet minskas?

Vi på Generation Waste har genom egen erfarenhet märkt att matsvinnet minskar när svinnet vägs och registreras. Genom att dagligen få siffror på matsvinnet ökar medvetenheten hos personalen. Statistik är ett utmärkt beslutsunderlag. Läs mer om hur vårt mätverktyg hjälper dig att mäta mat och matsvinn. Mätverktyget räknar sedan om maten som slängs till pengar.

Vi har även satt ihop en artikel för dig som vill minska ditt ekologiska fotavtryck.

23 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page