top of page

Hotell Bellevue har minskat sitt matsvinn med 150kg i månaden!

Uppdaterat: 25 aug. 2023

Vi kan med glädje berätta att Hotell Bellevue har minskat sitt matsvinn med 150kg i månaden, det vill säga 50gram per gäst.


Hotell Bellevue är en hotell- och konferensanläggning vid Vätterns strand i den lilla trästaden Hjo. Verksamheten tar sitt hållbarhetsarbete på stort allvar och arbetar även med lokalproducerat i hotellets alla olika delar, inte minst lokalproducerade råvaror från traktens bönder.


Här tipsar Petra Gustafsson -platschef på Hotell Bellevue, om hur restaurangen har lyckats att minska sitt matsvinn

  • En stor del i det handlar om att vi har Generation Waste system. Det får personalen att tänka en extra gång innan de slösar resurser.

  • Vi skyltar i restaurangen med Generation Waste material och uppmanar folk att ta fler gånger från bufféer än att lasta på allt samtidigt.

  • Vi sätter även upp material där gästerna själva kan följa svinnet. Många av våra stammisar går och kikar vid månadsslut på de nya siffrorna och det är även diskussionsforum vid bordet efteråt.

  • Vi har, assietter istället för tallrikar till frukost

  • Vi tänker på hur vi presenterar bufféerna så gästen ska plocka ”rätt” råvaror först, att det hela tiden ser mycket ut för ögat så man redan där blir lite mättad osv.För Hotell Bellevue ligger samarbetet med Generation Waste helt i linje med deras övriga hållbarhetsarbete.Samarbetet har för Hotell Bellevue inneburit att de kan ta kontroll över matsvinnet samtidigt som de sparar pengar!

75 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page