top of page

Foodie Bag - mindre matsvinn på krogen, mer mat i magen!När gästen inte äter upp, brukar ni då be gästen att ta med maten hem?

I Sverige är det inte så vanligt att gästen ber om en "doggy bag" för att äta resten sen. Det vill vi ändra på eftersom matsvinn är ett stort problem. Bara i Sverige kastar restauranger omkring 70 000 ton mat varje år. Som en del av lösningen har vi i samarbete med Arla tagit fram ett Foodie bag-koncept. Samma princip som doggy bag men med ett trevligare namn som kan locka fler att ta med sig maten hem för att ätas sen.

Fler skulle ta med mat hem om de fick frågan!


Att uppmuntra gäster att ta med sig överbliven mat hem har många fördelar. Ni blir av med ert matsvinn, slipper betala för bortforslande av biologistavfall och gästen får möjlighet att njuta av er mat senare.

Men hur ställer sig gästen till Foodie bag-konceptet?

Gästundersökningar har visat att sju av tio föredrar en restaurang som erbjuder möjligheten att ta med mat hem och att fler skulle ta med mat hem om de fick frågan.


Att fler gäster får frågan att ta med matresterna hem tjänar alla på – klimatet, restaurangen och gästen!


  • 83% kan tänka sig att ta med mat som blir över på restaurang.

  • 40% tycker inte att restauranger gör det enkelt för gästen att ta med överbliven mat hem.

  • 76% anser att matsvinn är ett stort problem för klimatet 

Hos Arla hittar ni material som kan hjälpa er med marknadsföring som uppmuntra fler att ta med maten hem och äta resten sen. Här kan du beställa skyltmaterial, klistermärken att använda på din restaurang. Foodie Bag är en av många lösningar som behövs för att minska matsvinnet inom restaurangbranschen.

I ett samarbete med oss på Generation Waste får ni fler lösningar genom utbildningar och mätverktyg så att ni kan få kontroll på ert matsvinn och era kostnader. Välkomna att höra av er!

30 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page