top of page

Matsvinn i skolan

Matsvinn i skolan är ett stort problem men det går att få ned siffrorna rejält genom ett systematiskt arbete. Det hjälper vi på generation Waste er med.

Smålandskommunen Tingsryd inleder samarbete med Generation Waste

Precis som många andra kommuner brottas Tingsryds kommun med ekonomiska utmaningar och har besparingskrav inför 2022, så till en början var det långt ifrån självklart att inleda ett samarbete med Generation Waste och kunna motivera kostnaden för ett nytt system. Efter några interna vändor med förstekockar och controller tog man ändå beslutet att man ska börja väga och mäta i 4 tillagningskök och 3 mottagningskök samt på 4 avdelningar inom förskola och äldreomsorg som ett led i att spara pengar och jobba mot en bättre miljö.

Skapaskolan inleder samarbete med Generation Waste

Många skolor har redan börjat arbeta med Generation Waste för att minska matsvinn och får utmärkt återkoppling från vår applikation och våra tjänster.

Mörbylånga kommun inleder samarbete med Generation Waste

Mörbylånga kommun på södra Öland är en speciell del av Sverige. Med sin historia och säregna natur påminner den inte om något annat. Havet, det öppna landskapet och ett fantastiskt ljus lockar allt fler att flytta dit och närmare en miljon turister besöker Öland varje år. Det unika landskapet gör att södra Öland finns med på UNESCOs världsarvslista. Mörbylånga Kommun inleder samarbete med Generation Waste för att minska matsvinn och frodas för hållbarhet.

Järfälla kommun inleder samarbete med Generation Waste

Järfälla kommun tar nya höjder i sitt hållbarhetsarbete.

Intresset för GW:s tjänst ökar – inleder samarbete med ytterligare två kommuner

I augusti månad kommer Hallstahammars- och Tanums kommun börja använda Generation Waste’s mätverktyg. –Jag gillar konceptet och upplägget i plattformen, med dess enkelhet. Vi föll för Generation Waste vision om att minska matsvinnet och bidra till ett mer hållbart klimat, meddelar Elisabeth Hallgren, måltidschef i Hallstahammars kommun

Strömstads kommun inleder samarbete med Generation Waste

Nu sprids vi bland fler kommuner i Sverige. Generation Waste samarbetar redan med många kommuner och får utmärkt återkoppling om vår applikation och våra tjänster.

Mölndals stad tecknar avtal med Generation Waste – Börjar väga i 25 st skolkök

Den 3 februari valde Mölndals stad att påbörja en testperiod med Generation Waste för att följa upp sitt åtagande i Klimat 2030 –Västra Götaland ställer om. Nu, tre månader senare, väljer de att förverkliga samarbetet genom att teckna ett avtal som innebär att de kommer börja väga sitt matsvinn i totalt 25 stycken skolkök.

Hallstahammars kommun tar nya höjder i sitt hållbarhetsarbete

Genom att börja mäta sitt matsvinn dagligen så hoppas Hallstahammar ta nya höjder med sitt hållbarhetsarbete och nå de framtida mål de satt upp.

Fridaskolan tar krafttag i delmål 12.3 – skriver avtal med Generation Waste

Generation Waste ska hjälpa Fridaskolan med FN:s globala hållbarhetsmål 12.3; som innebär att bidra till att halvera matsvinnet i världen. På sin hemsida skriver Fridaskolan följande: Med daglig statistik på vårt totala matsvinn får vi nödvändig kunskap för att tillsammans kunna minska matsvinnet ytterligare.

bottom of page